vrijdag 29 mei 2015

Het verhaal van Matcho uit Wageningen

Het verhaal van Henk en Matcho. 

Nietsvermoedend nam Henk Bor zijn geliefde hond Matcho voor een wandelingetje door het ruimschoots aanwezige groen in de wijk Noord-West. Weinig kon hij vermoeden dat dit goedbedoelde wandelingetje zulke pijnlijke gevolgen zou hebben voor de hond naast de op zijn zachtst gezegd niet geringe financiële gevolgen voor zijn baasje. Los van de frequente bezoeken aan de dierenarts en de voortdurende pijn en ongemak voor Matcho begon Henk aan een ontmoedigend traject met de Gemeente Wageningen. 


Het probleem is ons allen bekend met als uitingen stekende jeuk, blaren, open krabben, injecties en het moeten dragen van een beschermende kraag ter voorkoming van nog meer ellende werd door de Gemeente niet erg serieus genomen. 

Henk stuurde foto’s van de hond en van zijn eigen verwondingen aan de benen, ontstaan door het wassen van het dier naar de gemeente, met het dringende verzoek nu toch eindelijk eens actie te nemen. 
Dit was namelijk niet het eerste voorval. 

Vorige jaar reeds was de Gemeente op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de reuzenberenklauw op de hondenuitlaatveldjes en het gevaar voor de veiligheid van mens en dier. 

Het niet adequaat optreden van de Gemeente heeft er nu dus weer toe geleid dat Matcho onder de brandwonden zit. Voor Henk is de maat nu vol en hij heeft zich aangesloten bij de nationale actie Ban de Berenklauw. 
Dit ook omdat de Gemeente al dan niet met medeweten van de verantwoordelijke wethouder dierenwelzijn heeft besloten te maaien en het maaisel te laten liggen. Er is weinig kennis voor nodig om te begrijpen wat het maaisel voor effect heeft op de tere kussentjes van de hondenpoot. De oproep van Henk en andere hondenbezitters is dus: 


Gemeente neem je verantwoordelijkheid en pak de plant bij de wortel aan!

Boven Matcho in april. Rechts Matcho nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reacties op onze berichten zijn zeer welkom!